Tanfolyam


 

 

START TANFOLYAM

Szeretnél valami igazán hasznosat, különlegeset, személyeset adni?

Adok egy jó tippet!

Mit szeretnénk ajándékozni? Jó lenne valami igazán hasznos ajándék, nem mindig ugyanaz a robotgép, hajszárító, szakácskönyv, zokni, pulóver.

Mi a gond? Legtöbbször nincs ötlet, nincs idő a vásárlásra, az utolsó pillanatban valami bekerül a fa alá.

Mi a megoldás? Van egy igazán egyedi, szokatlan és hasznos karácsonyi ajándék ötletem, ami több mint egy egyszerű ajándék és garantáltan nem fog a polcon porosodni.

Add oda a nagyinak a PC-det ajándékba, én pedig megtanítom neki, hogy hogyan kell használni!

A karácsony már elmúlt, de ilyenkor az ember többet foglalkozik a szüleivel, nagyszüleivel, ajándékokat adunk nekik, meglátogatjuk őket, beszélgetünk velük, aztán eljön az új év és lassan újra elhanyagoljuk őket, pedig valójában nagyon könnyen tudnánk velük tartani a kapcsolatot, ugyanúgy ahogyan a barátainkkal…hogyan is? Természetesen az internet segítségével! Mégis a szüleinket, nagyszüleinket olyan nehéz rávenni arra, hogy tanulják meg az internet használatát ugye?

Pedig sosem késő elkezdeni, de maguktól valószínűleg nagyon nehezen adnák rá a fejüket a tanulásra, mindenképpen kell valaki aki ebben segíti őket! Vagy legalábbis arról meggyőzi őket, hogy sosem késő elkezdeni megtanulni az internetet használni, és persze kell egy jó tananyag, ami kimondottan az időseknek szól, ami pontosan és részletesen olyan alaposan és szájbarágósan magyarázza el az internet használatát, hogy az is meg tudja érteni aki 50-60 évet úgy élt le, hogy sosem látott számítógépet.

 

Legyél Te az aki rábeszéled a szüleidet az internetre, én pedig adok hozzá egy nagyszerű oktatócsomagot, amivel megtanulhatják használni!

 

Mi akik az internet világában élünk, a napi életünk (majdnem elengedhetetlen része) az internet és a számítógép, az interneten intézzük a különböző ügyeinket, tartjuk a kapcsolatot a barátainkkal, távoli ismerőseinkkel, képeket osztunk meg magunkról, elmondjuk a véleményünket, skypolunk, mindenről szinte azonnal tudomást szerezhetünk. Ki az aki ne gondolt volna még arra, hogy milyen kár, hogy viszont pont azokkal nem tudjuk megosztani az élményeinket akiket legjobban szeretünk, a szüleinkkel, nagyszüleinkkel, mert ők nem ismerik az internet világát, nem tudják, hogy hogyan kell bekapcsolni a számítógépet, ezért nem tudjuk megosztani velük a gyerekeinkről készült képeket, nem láthatjuk őket a skypon, sajnos személyesen viszont csak ritkán jutunk el hozzájuk.

Ugye te is elhatároztad már, hogy egyszer márpedig megtanítod a nagyinak, hogy hogyan kell használni az internetet, hiszen az olyan egyszerű csak két kattintás az egész? Ugye te is kudarcba fulladtál? Ne csodálkozz, ezzel általában így vannak az emberek. Mert sajnos ami nekünk egyszerű az 50 éven felül már nem annyira egyszerű, ami nekünk csak két kattintás, arról ők azt se tudják, hogy hogy kell kattintani. Még ha meg is próbálkoztál már azzal, hogy legalább addig eljutsz egy-egy hétvégi látogatás során, hogy megtanítod a nagyinak, hogy hogyan kell bekapcsolni a pc-t valószínűleg végül úgysem kezdte el használni az internetet. Ennek pedig az egyik leggyakoribb oka az szokott lenni, hogy önmagukban már tudják bekapcsolni, elindítani a gépet és az internetet, és ha elakadnak bárhol (akár csak azzal, hogy nem a jobb gombot hanem a bal-t nyomták meg) nem tudják pontosan, hogy mit kell csinálni vagy nem tudnak kitől kérdezni.

Ha telefonon próbálsz segíteni az viszont általában szintén kudarcba fullad, mert te nem tudod, hogy ő mit lát, ő meg nem érti, hogy te mit mondasz, sajnos ez így szokott lenni.

Pedig te pontosan tudod, hogy az internet alapvetően megkönnyíti az életet és még pénzt is lehet keresni vagy éppen megtakarítani, és azt is tudod, hogy a szüleidnek is fontos minden forint, viszont tudom, hogy elkezdeni nagyon nehéz. De ha van egy jó sorvezetőd, akkor nem lehetetlen.

Tudtad azt, hogy 2013. január 1-től, az új „sárgacsekkadó” bevezetése miatti plusz költségeket hogyan lehet csökkenteni az internet segítségével? Tudtad azt, hogy ha a számlájukról a nyugdíjukat készpénzben veszik fel, majd abból befizetik csekken a rezsiköltséget a különböző szolgáltatóknak, azok majdnem duplán fizetik meg a sárgacsekk adót, egyszer a készpénzfelvétel után egyszer pedig amikor befizetik a postán a csekket? Tudtad-e, hogy ha interneten keresztül utalnák akkor éves szinten akár több tízezer forintos is lehetne spórolni? Vagy gondoltál már arra, hogy a telefonköltséget tudnád csökkenteni, ha skypolnátok az interneten keresztül?

Itt az ideje, hogy rábeszéld a nagyit az internet használatára, mert elkezdeni sose késő!

De hogy fogja ő ezt megtanulni??

 

Nagyon egyszerűen: az én segítségemmel! Neked csak annyi a dolgod, hogy megmutatod a nagyinak, hogy hol kell bekapcsolni a számítógépet, az összes többire már én fogom megtanítani. Lépésről-lépésre mindent nagyon alaposan megmutatok neki egészen onnantól kezdve, hogy hogy kell használni az egeret, hogy kell kattintani, és egyáltalán mi az amit a képernyőn lát, miután bekapcsolta a gépet. Ezután csak az lesz a nagyi dolga, hogy lépésről lépésre az otthonában a számítógép előtt ülve elvégezze az online tanfolyamot.

Mi az hogy online tanfolyam?

Az online tanfolyamnak az a lényege, hogy nem kell otthonról elmenni sehová, nincs utazási költség, nincs fix időpont! Ez nyugdíjasoknál nagy előny. A tanfolyamot mindenki a saját lakásán végzi, a saját számítógépe segítségével.

Tulajdonképpen az online tanfolyam is ugyanúgy működik, mint egy normális tanfolyam. Minden résztvevő ül a saját számítógépe előtt, van egy tanár aki elmondja és bemutatja, hogy mit kell csinálni, majd utána mindenki megpróbálja saját maga is. Ha valaki elakad akkor kérdez és a tanár válaszol!

Az online-tanfolyam lényege, hogy mindenki akkor tanul, amikor számára a legmegfelelőbb, reggel, délben, éjjel bármikor lehet tanulni, csak el kell indítani a számítógépet és be kell lépni egy honlapra. Minden tananyag egy-egy videó, ami a honlapon megnézhető, onnan letölthető, bármikor megállítható újrajátszható. Az egyes videókon pontosan be van mutatva, hogy mit hogyan kell csinálni, ezután csak ugyanazokat a lépéseket kell csinálni, mint ami a videón látszik.

Mivel nincs fix időpontja a tanfolyamnak emiatt rugalmasan alakítható a napi időbeosztáshoz az, hogy mikor tanul az ember.

A hagyományos tanfolyamok másik fontos eleme, hogy ha elakadunk tudjunk valakitől kérdezni. Ez nincs másként az online-tanfolyamnál sem, ugyanis természetesen itt is van lehetőség kérdést feltenni. Minden lecke után lehetőség van a témához kapcsolódóan kérdést feltenni, amire 24 órán belül válaszolunk.

Ezenkívül viszont egymással is meg lehet beszélni a problémákat, megosztani a tapasztalatokat vagyis ez fórum jelleggel is működik, egy jó kis csapat tud összejönni, akik hasonló gondokkal küzdenek, akár új barátságok is születhetnek.

Mitől jobb egy online-tanfolyam, mint egy hagyományos tanfolyam?

Az online-tanfolyamok mindenkinek ajánlottak, akik nem tudnak, nem szeretnek, vagy nem akarnak kimozdulni a lakásukból, vagy bármi más ok miatt nem tudnak egy hagyományos tanfolyamra beiratkozni, mert messze van, mert nem jó az időpont, mert túl drága, mert nem szeretik az ilyen helyeket. Az online-tanfolyam mindezeket megoldja, mert nincs időhöz kötve az, hogy ki mikor tanul, nincs helyhez kötve, nem kell utiköltséget fizetni, nem kell szállást fizetni, étkezést a tanfolyam idejére, csak a tanfolyamért kell fizetni és semmi másért nem.

Gondolj csak bele, hogy mi lenne egy hagyományos számítógépes ismeretek tanfolyamon ahová elküldenéd a szüleidet. Egyrészt minimum 4-5 alkalom kell ahhoz, hogy az alapokat elsajátítsák, ezért minimum ennyiszer kell utiköltséget fizetniük. Az oktató valószínűleg egyszer elmondja a tudnivalókat, majd mindenkire rábízza, hogy ezután már saját maga csinálja. Sokaknak a tempó túl gyors, lemaradnak, nem merik megkérni az oktatót, hogy mutassa meg újra, elveszítik a fonalat és a lelkesedésük hamar lelohad. Lehet, hogy a 3. alkalomra már el se mennek.

Ezzel szemben az online tanfolyamon a tananyagok az oktatóvideók bármikor elérhetőek, bármikor megállíthatóak, akárhányszor újrajátszhatóak. Ezért mindenki a saját ritmusában tud haladni. Mindenki akkor tanul és annyit amennyire ráér. Az oktatóvideók ezért 15-20 percesek, hogy ne legyen túl sok az egyszerre elsajátítandó új információ. Ezt mindenkinek van ideje önállóan gyakorolni, ha már egy anyaggal végzett, akkor jöhet a következő! Az első sikerélmények után a lelkesedés nem múlik el.

Pontosan miről is szól ez a tanfolyam?

Ez egy olyan online-tanfolyam kimondottam az idősebb korosztály részére kifejlesztve, aminek az a célja, hogy a nagyik is megismerjék, megtanulják a számítógép használatát, megtanuljanak internetezni és kommunikálni a számítógép segítségével a távoli családtagjaikkal.

Azoknak ajánljuk akik egyáltalán nem ismerik sem a számítógép működését, sem az internetet és korábban semmilyen tapasztalatuk nem volt a pc-k kezelésével, nem tudják használni az egeret, nem tudják, hogy mi az hogy windows, nem tudják, hogy mi az hogy ikon, amikor azt hallják, hogy asztal az ebédlő asztalra gondolnak. Ezt mind itt megtanulhatják!

A tanfolyamon semmilyen elméleti oktatás nincs, nincsenek érthetetlen szakszavak, bonyolult és érthetetlen szakkifejezések, mindent úgy magyarázunk el, hogy az is megértse aki eddig még egyáltalán nem foglalkozott az internettel és mindent teljesen gyakorlati szempontból közelítünk meg!

Hiszen a nagyinak nincs szüksége arra, hogy tudja, hogy miből áll a számítógép, hogyan működik, nekik elég annyi hogy működik és kész. Ők csak szeretnék elolvasni a híreket, megírni egy emailt, megnézni néhány képet a gyerekekről, skypolni alkalomadtán, de nem nagyon érdekli őket, hogy milyen részei vannak a számítógépnek. Ezért már az első lecke is csak gyakorlati dolgokat mutat be.

Jogos lehet a kérdés, hogy na de hogyan jut el odáig egy teljesen kezdő személy, hogy belép egy honlapra és megnéz egy videót, hiszen még azt sem tudja, hogy hogyan kell bekapcsolni a számítógépet. Nos a tanfolyami anyag első leckéit a résztvevők megkapják papíron is valamint DVD-n (kérés esetén, plusz költségtérítés ellenében VHS-n) is! Ezen lesznek rajta az alapok amik jelentik a „kályhát ahonnan mindig elindulunk”, vagyis hogyan kell bekapcsolni a számítógépet, hogyan kell használni az egeret, hogyan kell kikapcsolni, újraindítani a gépet, mit tegyünk ha már a legelején valamilyen hibaüzenetet kapunk, mit látunk először a képernyőn. Papír alapon képekkel illusztrálva részletesen be van mutatva, hogy mik az első lépések. Aki viszont tud DVD-t vagy VHS-t használni ő azon is megnézheti, hogy mit kell csinálni az első lépések alkalmával, hogyan jut el addig hogy elindítsa az internetet.

Én azt szoktam mondani, hogy ha a nagyi be tudja kapcsolni a tv-t és meg tud nézni egy dvd-t, akkor meg fog tudni tanulni internetezni is.

Nem árulok zsákbamacskát, nézd meg az első lecke anyagát, amit papír alapon innen tudsz letölteni, és nézd meg az első leckét videón is, amit innen tudsz letölteni, vagy megnézni.

Az első néhány lecke után a résztvevők már be tudják kapcsolni a számítógépet és el tudják indítani az internetet, vagyis el tudnak indítani egy honlapot! Ha eddig sikeresen eljutottak, akkor a következő leckéket már egy zárt oldalon keresztül tudják elérni. Ez úgy fog működni, hogy megnyitnak egy honlap zárt oldalát, ahová a saját felhasználó nevükkel (amit előre elküldök levélben) és a saját jelszavukkal tudnak belépni és ott találnak egy linket amire ha rákattintanak akkor meg tudják nézni a lecke anyagát. A leckében látottakat kell ezután elvégezniük. A videót bármennyiszer meg lehet nézni, meg lehet állítani, vissza lehet tekerni, le lehet tölteni, ezt mind részletesen bemutatom.

ÁÁÁ a nagyi ezt úgyse tudná megcsinálni …

Ez túl bonyolult a nagyinak. Ne becsüld alá a szülőket, ők is képesek rá, csak kell nekik egy kis motiváció, egy kis rábeszélés. A videók szövegezése, felépítése, a magyarázatok úgy lettek kialakítva, ahogy az idősek tanulnak, jól szájbarágósan, egyszerűen, lépésről lépésre lassan mutatok meg mindent, hogy mindenki tudja követni.

Erre neki nincs ideje. Mindenki annyit foglalkozik egy nap gyakorlással amennyi belefér, nincs kötelező időszak, amit a számítógép előtt kell tölteni, ezért ha már napi fél órát tud arra szánni, hogy egyszer-kétszer megnézzen egy videót, másnap pedig megcsinálja azt, amit elmondok, akkor máris rengeteg sikerélménye lesz.

Mire jó ez neki? Az internet az életünk része, és az, hogy az élet hány területén fogjuk használni az internet adta lehetőségeket, folyamatosan bővül. A nagyi is részese lehet ennek. Sok nyugdíjas nem tud magával mit kezdeni, amikor nyugdíjba megy, nem tudja, hogy mivel foglalja el magát, hogy hasznosnak érezze magát és hogy ne unatkozzon. Erre kiváló lehetőséget nyújt az internet megismerése.

Ha elakad, akkor senki nem tud segíteni. Minden oktatóvideóhoz tud kérdéseket feltenni, ezenkívül telefonon keresztül is van lehetőség napközben kérdéseket feltenni, ahol az ügyfélszolgálat készséggel megpróbál segíteni. Ezenkívül az onlinenagyi zárt Facebook oldalán keresztül is bármikor van lehetőség kérdéseket feltenni, amelyhez csak azok kapnak meghívást akik részt vesznek a tanfolyamon.

Mikor kezdődik és meddig tart a tanfolyam?

A tanfolyam 4 hétig tart. A tanfolyam kezdete előtt a bevezető leckéket papíron és dvd-n postán fogják megkapni a résztvevők, ezután 4 héten át hetente 3 leckét lehet elérni a zárt honlapon keresztül, összesen 12 leckét plusz azokat a leckéket, amiket dvd-n is megkaptak. A tanfolyamba a résztvevők bármikor bekapcsolódhatnak, akik csak később sajátították el az alapokat ők is bármikor be tudnak csatlakozni az online felületre és minden addigi leckét meg tudnak nézni.

A tanfolyam 2013. február 18-n kezdődik és március 17-ig tart, a tanfolyam anyagai ezek után még május 31-ig elérhetőek a honlapon, eddig az időpontig van lehetőség kérdezni is.

A tanfolyamra maximum 100 jelentkezőt tudunk fogadni.

Ebből is látható, hogy a tanfolyamot mindenki a saját tempójában végzi el, mindenki a saját maga ütemében halad! Amikor van ideje, kedve a tanuláshoz akkor foglalkozik vele.

Ami a legfontosabb! Ha bárki elakad bármikor tud kérdezni!

Részletes tematika

 

 1. hét: Mi fán terem a számítógép?
 • Hogyan kell bekapcsolni a számítógépet
 • A számítógépek fajtái, kinek milyen van otthon: asztali pc, laptop, netbook, táblagép
 • Milyen részei vannak a számítógépnek (billentyűzet, monitor, egér, gépház, DVD olvasó, csatlakozók, mit hová kell dugni
 • Mit látunk a képernyőn amikor bekapcsoljuk
 • Windows XP és Windows 8 alapok
 • Tűzfal és vírusirtó beállítása
 1. hét: Mi fán terem az internet?
 • Először az interneten
 • Internet explorer bemutatása
 • Mire jó egyáltalán az internet, egy nyugdíjas szemszögéből
 • Hírportálok
 • Navigáció
 • Keresés a neten
 • Blogok
 1. hét: Hogyan tudok kapcsolatba lépni a barátaimmal, rokonaimmal?
 • Saját email cím létrehozása
 • Gmail használata
 • Levélírás, levélolvasás, válaszolás levélre
 • Közösségi oldalak: Facebook
 • Saját profil létrehozása
 • Kommentezés, like-olás, megosztás
 1. hét: Hogyan láthatom a barátaimat, a rokonaimat?
 • Skype telepítése, használata
 • Kapcsolattartás a skypon keresztül
 • Google Picasaweb használata
 • Fényképek megnézése

Kinek való az onlinenagyi START tanfolyam?

Az onlinenagyi START tanfolyam azoknak való, akik először találkoznak a számítógépek és az internet világával, viszont kellő lelkesedésük van, hogy időt szánjanak arra, hogy megtanulják használni az internetet.

Azoknak való, akik be tudják kapcsolni a TV-t, le tudnak játszani egy DVD-t, de számítógépet még sose használtak, de szeretnének.

Azoknak való akiknek unatkoznak és szeretnének új dolgokat tanulni.

Azoknak való akik szeretnék gyakrabban tartani a kapcsolatot a gyerekeikkel unokáikkal.

Azoknak való akik szeretnék saját maguk kiválasztani azt, hogy milyen hírek érdeklik őket és már unják a TV híradók egyforma krimi híreit.

Ha ezek közül bármelyik jellemző a szüleidre, nagyszüleidre, akkor ezt a tanfolyamot neki ajánljuk!

Gyakran feltett kérdések?

 

 • Mi van ha elakad közben a nagyi?

Ha elakad, az oktatóvideókhoz kapcsolódóan bármikor lehetősége lesz kérdést feltenni, amire 24 órán belül szintén a honlapon keresztül válaszolunk. Ezenkívül telefonon napközben is lehetőség van az ügyfélszolgálaton kérdezni.

 • Mi van ha elutazik közben? Lemarad az anyaggal?

Ha közben elutazik, vagy bármi miatt kimarad néhány nap, az később is bármikor pótolható. A zárt oldalon keresztül a tanfolyam anyagai 2013. május 31-ig elérhetőek.

 • Mennyi időt kell rászánni naponta?

Egy-egy videó 15-20 perc hosszúságú, önmagában kezelhető egység. A videón látottak gyakorlása ezután egyénileg változhat. Általában napi egy óra időráfordítással a tanultak elsajátíthatóak.

 • Kitől tudok kérdezni?

Mind a honlapon keresztül, gyakorlott internet használók válaszolnak a feltett kérdésekre.

Mennyibe kerül?

 

Az országban számtalan helyen szerveznek személyes tanfolyamokat nyugdíjasoknak, ahová el lehet menni 4-5 alkalommal, fél napokat el lehet tölteni lehet jegyzetelni, majd az ember hazamegy és semmit nem tud megcsinálni az otthoni gépén, amit a tanfolyamon megtudott. Mert rossza jegyzet, valami pont kimaradt, lehet hogy azt írta fel, hogy kattints, pedig kétszer kellett volna.. ezek a tanfolyamok alkalmanként néhány ezer forintba kerülnek, plusz oda el kell utazni.

De vannak olyan tananyagok is, amelyek kinyomtatott formában érhetőek el, színesek, sok képpel, minden napra csak egy lapnyi információ, postán meg tudod rendelni, és rendszeresen küldik őket havonta csak 4-5 ezer Forintért 10-15 oldalt, van hozzá ajándék mappa, toll, miegymás. Ezek a tananyagok viszont úgy épülnek fel, hogy csak akkor lesz értelmezhető, kezelhető és alkalmazható a leírtak, ha legalább 10 csomagot megrendelsz, vagyis elköltesz 50-60 ezer forintot rá, és akkor is ezek csak nyomtatott formában elérhetőek.

Ehhez képest az online tanfolyamon olyan tananyagot kapnak a résztvevők, amiben „élőben” látják, hogy mit kell csinálni, nemcsak papíron, amit sokkal nehezebb megérteni, ebben egyedülálló ez a tanfolyam!

A tanfolyam ára: 6900,- Ft

Ezért az árért megkapod az alapozó leckéket DVD-n, hozzáférést a tanfolyam zárt oldalán 4 héten keresztül, heti 3 alkalommal feltöltött oktatóvideókhoz. Hozzáférést a kérdések feltevéséhez a honlapon. Az onlinenagyi zárt Facebook oldalán bármikor kérdezhetsz, ha elakadsz, de akár új barátokra is találhatsz.

Tapasztalatok

 

Mit mondtak akiknek már segítettem megtanulni az internet használatát?

#Éva néni: a gyerekeim külföldön élnek ezért nagyon ritkán találkozunk, viszont mióta tudok skypolni azóta naponta láthatom őket, és így nekik is kevésbé van már honvágyuk.

#Kati néni: Mióta nyugdíjba mentem nem igazán találtam a helyem, és rábeszéltem a páromat, hogy tanuljuk meg használni a számítógépet. Nem bántuk meg, mert azóta már nem unatkozunk esténként.

#Pista bácsi: Mindig szerettem sakkozni, viszont gyakran nem értek rá a barátok. Mióta tudok internetezni rendszeresen sakkozok az interneten. Van amikor már legyőzöm a gépet!

Jelentkezz MOST!

Postázási cím

Név (kötelező)

Telefonszám

Email cím (kötelező)

Irányítószám

Város

Cím

Számlázási cím

Cég név (kötelező)

Irányítószám

Város

Cím

Fizetési mód*
 átutalás:6.900,-Ft rózsaszín csekk: 6.900,- + feladás díja 495,-Ft Utánvét esetén átvételkor fizetendő: 6.900,- Ft + 1.260,- Ft

*Ha nem átutalással fizetsz, a postai plusz díjakkal növelt összeget kell fizetned

Megjegyzés

 

Apróbetű: Ez a megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, mely fizetési kötelezettséggel jár, és amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik. Ennek érdekében az elektronikus úton leadott megrendelések esetén a megrendelő 8 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől. Elállási szándékodat a megrendeléstől számított 8 napon belül e-mailben jelezheted (info [kukac] onlinenagyi.hu). A szerződést a megrendelő űrlap kitöltésével és a Megrendelem gombra való kattintással az M-Pátia Plusz Bt-vel kötöd (3347 Balaton Kossuth út 17. Adószám: ) Fizetési feltételek: Megrendelésed után azonnal visszajelzést küldünk a megrendelés adatairól, valamint elküldjük a fizetési információkat és a proforma számlát. A fizetési határidő 8 nap, ezt követően a helyedet másnak adjuk át.

vps hosting